Najlepší gitaristi – vol.4 – Ana Vidovic

Najlepší gitaristi – The Best Guitarists – vol.4

Ana Vidovic

Ana Vidovic - Cleveland Classical Guitar Society

Source: Ana Vidovic – Cleveland Classical Guitar Society

Ana Vidovic, Anna Vidovič (* 8. november1980) je dievča z chorvátskeho mestečka Karlovac neďaleko Záhrebu. Na gitare začala hrať keď mala 5 rokov. Priviedli ju k nej starší  súrodenci, brat Viktor (gitarový samouk) a sestra Silvia (vtedy žiačka  hry na klavíri), ktorá malú Annu učila čítať noty.  Zrejme intuitívne vycítili jej vrúcny vzťah k tomuto hudobnému nástroju a všemožne  ju spoločne s rodičmi  pri prvých detských krokoch podporovali. 

Už ako 7 ročná  mala prvé verejné vystúpenie a v 11 rokoch vystupovala na medzinárodnej scéne. Vo veku 13 rokov sa stala najmladšou študentkou na prestížnej Národnej hudobnej akadémii v Záhrebe, kde študovala u chýrneho profesora Istvana Romera.

Onedlho, už pri jej prvých vystúpeniach sa začal prejavovať jej  mimoriadny talent, ktorý časom dozrel v  obdivovaný dar jedinečnej MUZIKÁLNOSTI. 

Ana Vidovic je dnes vyhľadávanou hudobníčkou v hre na klasickej gitare nielen pre jedinečný, krásny tón a precíznu techniku, ale aj celkový distingvovaný prejav jej osobnosti. Odborníci ju zaraďujú medzi elitných hudobníkov sveta. 

Ana Vidovic

V trinástich našla lásku na celý život.

 

 

Zoznam jej hudobných ocenení , rovnako ako zoznam miest kde úspešne vystupovala  je dlhý.  Zrejme pre záujemcov bude najvhodnejším spôsobom jeho sprístupnenie uvedením dostupných odkazov.

Ana Vioste nadovic | Classical Guitar (classicalguitarmagazine.com)

Ana Vidovic | Allegro Guitar Society

Dôkazom môže byť aj to, že práve v deň zverejnenia tohoto blogu       ( 17.7. 2024) mala Ana Vidovic v Tokiu úvodný  koncert svojho japonského turné vypredaného s veľkým predstihom.

Ana Vidovic koncert Tokyo

 

on tour, between two concerts at the airport

Ann Vidovic, Untermyer Gardens Conservanc, New York,
Untermyer Gardens Conservanc, New York, source: https://www.facebook.com/barbigracner

Ann Vidovic, Untermyer Gardens Conservanc, New York,
Untermyer Gardens Conservanc, New York, source: https://www.facebook.com/barbigracner

ann vidovic Untermyer Gardens Conservancy

Untermyer Gardens Conservanc, New York, source: https://www.facebook.com/barbigracner

Untermyer Gardens Conservanc, New York, source: https://www.facebook.com/barbigracner

So svojími priaznivcami bola v kontakte aj počas pandémie Covid a pripravila pre nich celý rad streamov.

 

7 odpovedí na „Najlepší gitaristi – vol.4 – Ana Vidovic“

  1. Simply desire to say your article is as surprising The clearness in your post is simply excellent and i could assume you are an expert on this subject Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post Thanks a million and please carry on the gratifying work

  2. Excelente blog aqui Além disso, seu site carrega muito rápido Qual host você está usando Posso obter seu link de afiliado para seu host? Desejo que meu site carregue tão rápido quanto o seu haha

  3. Nice blog here Also your site loads up fast What host are you using Can I get your affiliate link to your host I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  4. Your blog has quickly become one of my favorites. Your writing is both insightful and thought-provoking, and I always come away from your posts feeling inspired. Keep up the phenomenal work!

  5. Beautiful photos from Barbi Gracner, from a beautiful place with the beautiful Ana Vidovic. Everything matches – even her guitar music.

  6. Thank you for these beautiful words. There is nothing in this world as Ana’s music.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *